Τα στασινόχαρτα βρέθηκαν και πάλι στο προσκήνιο

Η ξεχασμένη ΕΛΧΑ και η πάντα επικίνδυνη ΒΙΟ πρωταγωνίστησαν στο ταμπλό. Οι όγκοι ήταν υψηλοί.

Άλλη μια συνεδρίαση χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη γενικότερη εικόνα.

Η έλλειψη βασικής κατεύθυνσης είναι εμφανής, καθώς μολονότι οι προσδοκίες είναι θετικές για τη Λεωφόρο Αθηνών, μολαταύτα οι διεθνείς αγορές εμφάνισαν αδυναμία στις δύο πρώτες συνεδριάσεις.

Και μάλιστα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, καθώς οι αφορμές της υποβάθμισης της AAPL από τη Barclays και της φημολογίας για αδυναμία επίτευξης στόχων παράδοσης οχημάτων της Tesla για το δ’ τρίμηνο δεν αρκούν.

Βραχυπρόθεσμα, ο Γενικός Δείκτης διατρέχει ανοδικό momentum, με τα τρέχοντα επίπεδα των 1300 μονάδων να συνιστούν και στήριξη εν είδει επιβεβαίωσης από την κατοχύρωσή τους.

Παράλληλα, η δις δοκιμασμένη ζώνη των 1284 αποτελεί και σημείο αναφοράς, καθώς ενδεχόμενη απώλειά της θα σήμαινε και την απώλεια της εν λόγω ανοδικότητας.

Μερικές από τις μετοχές που ενδέχεται να μας απασχολήσουν το ερχόμενο διάστημα είναι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ, TITC, CENER, ΕΝΤΕΡ, ΟΛΠ, ΠΡΟΦ, ΠΕΡΦ, ΙΝΤΕΚ.

Οι ΒΙΟ και ΕΛΧΑ έβγαλαν κίνηση, με την δεύτερη να δοκιμάζει και πάλι μια επίθεση πάνω από τα 2 ευρώ. Για τη ElvalHalcor έχουμε αναφερθεί κατά καιρούς ότι αφορά σε μια εξαιρετική εταιρεία, ωστόσο στο ταμπλό έχει παράδοξη συμπεριφορά, όντας πολύ υποτιμημένη και απρόθυμη.

Δύσκολα κάποιος θα «έχανε» από τέτοια επιλογή, αλλά και το να κάνει μετά βίας +20% όταν 14 άλλες μετοχές του 25άρη υπερείχαν, όπως και ο Δείκτης που έγραψε διπλάσια απόδοση στο 2023, δεν το λες και θετικό.

Αντιθέτως, η «ξαδέρφη» CENER έκαψε τα κοντέρ όντας πρωταθλήτρια αποδόσεων στον 25άρη (+130%), κοντά στα ιστορικά της υψηλά και με κεκτημένη ταχύτητα για ακόμα καλύτερες ημέρες.

Τέλος, για τη μάνα ΒΙΟ, αφορά σε χαρτί που κάποιοι αγάπησαν και κάποιοι μίσησαν, εξαιτίας των παλαιότερων συμπεριφορών και εταιρικής-μετοχικής ..πολυφωνίας του ομίλου. Υπενθυμίζουμε όμως ότι έχει αληθινή αξία, τόσο η εταιρεία όσο και όλος ο όμιλος. Κι όσο για μεταβλητότητα, στα βαθιά της πανδημίας είχε κάτω από 2 ευρώ, στις κορυφές του καλοκαιριού 2023 είχε 7. Και πλέον, η διάσπαση του 5,5 είναι ενδιαφέρουσα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο