- 13 Αυγούστου, 2023
- Συντάκτης: Συμεών Μαυρουδής
- Κατηγορία: Άρθρα Fast Finance

Τέρνα Ενεργειακή (ΤΕΝΕΡΓ): Βαρύ το τίμημα της εξόδου από τον MSCI Greece Standard
Η κατά τ’ άλλα άριστη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, έχει μπει σε περιπέτειες το τελευταίο διάστημα.
Και τούτο διότι αφενός χάνει πάνω από 14% τον τελευταίο μήνα (χειρότερη απόδοση στον ftse25), αφετέρου δεν κατάφερε να κάνει απολύτως τίποτα όλο αυτό το παρατεταμένο διάστημα ανόδου στην ελληνική αγορά.
Για του λόγου το αληθές, καταγράφει -2% ετήσια απόδοση, τρίτη σε κατάταξη από το τέλος (ΟΤΕ -18% και ΕΥΔΑΠ -16%), την ίδια ώρα που άλλες εκτοξεύτηκαν (ΜΥΤΙΛ+130%, ΑΡΑΙΓ +139%, ΠΕΙΡ +210%, CENER +120% κ.α.).
Η ψυχολογία όσων εμπλεκομένων πίστεψαν σε αυτήν επίμονα έχει δοκιμαστεί, καθώς είναι γνωστό ότι είναι κατάρα για κάποιον επενδυτή να ανεβαίνει ένα χρηματιστήριο (και τόσο έντονα, μάλιστα) και οι επιλογές του να μένουν (τόσο) πίσω.
Και στην πρότερη απογοητευτική συμπεριφορά της ΤΕΝΕΡΓ, ήρθε να προστεθεί η διαγραφή της από τον MSCI Greece Standard (μένει στον Small Cap), κάτι που σηματοδοτεί και εκροές ύψους 64 εκατ. ευρώ, μέχρι την 31η Αυγούστου.
Διαγραμματικά, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας και εκείνη που ουσιαστικά ακολούθησε την ανακοίνωση του Οίκου, έβαλε τη μετοχή σε αρνητικό έδαφος με μια εντυπωσιακή απώλεια της κρίσιμης στήριξης στη ζώνη των 17 ευρώ, επιβεβαιώνοντας μάλιστα και το πρώιμο σήμα εξόδου με τη διάσπαση των 19,70.

Δυστυχώς, η μετοχή είναι γεμάτη αντιστάσεις από πάνω, και θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πείσει για την ανάρρωσή της σε βραχυπρόθεσμο, ενώ έχει ανοιχτό δρόμο προς τα 16,10.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Σε κακό ταμπλό μπαίνει η OptimaΉταν που ήταν «ακριβή», χάλασε και το κλίμα πριν καν μπει.
- Παραμένει σε αρνητικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης. Απαιτείται υπομονήΓια άλλη μια συνεδρίαση, οι αισιόδοξοι αγοραστές αναχαιτίστηκαν παραδειγματικά.
- Συνεχίζεται η ύπουλη πλαγιολίσθηση. Κινδυνεύει το Χρηματιστήριο;Με 5 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, επί συνόλω 9 στις τελευταίες 10, το Χρηματιστήριο ψάχνει απάντηση στις ρευστοποιήσεις.
- Εβδομαδιαίο Σχόλιο 02 Οκτωβρίου 2023Mπορεί η εβδομάδα να έκλεισε με μικρές απώλειες της τάξεως του 0,5% για τον ΓΔ, παρόλα αυτά είδαμε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση με σχεδόν 9% για τον ΓΔ και 16% για τον τραπεζικό κλάδο.
- Κι έτσι απλά, ο ΟΛΠ πιστοποιεί και πάλι την αξία τουΜια από τις πιο «βαριές» και υγιείς επενδυτικές επιλογές, κατέγραψε άλλο ένα υπέροχο εξάμηνο.