Τέταρτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση. Η διαγραμματική εικόνα των βασικών δεικτών

Με δεδομένο ότι δεν υφίσταται κάποια μεταβολή στους καταλύτες που οδήγησαν έως εδώ το Χρηματιστήριο, ψάχνουμε τη βραχυπρόθεσμη αλήθεια στο ταμπλό.

Ένα ταμπλό που έχει ..γείρει για τα καλά, καθώς το momentum παραμένει πτωτικό.

Ο Γενικός Δείκτης έχει χάσει ήδη 6% σωρευτικά από τα υψηλά της κίνησης που είχε δει λίγες εβδομάδες πριν. Παρεμφερή δυναμική έχει και ο 25άρης μεγάλης κεφ/σης, ενώ συγκρίνοντας με τον Τραπεζικό Δείκτη, προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα.

Ο ΔΤΡ χάνει πάνω από 10% από τα υψηλά του, φανερώνοντας ότι η βύθιση του Χρηματιστηρίου έχει προκληθεί από την αδύναμη εικόνα των τεσσάρων τραπεζικών μετοχών.

Με την ΠΕΙΡ να χάνει 15%, την ΑΛΦΑ 13%, την ΕΥΡΩΒ 11,5% και την ΕΤΕ 10%.

Κι όμως, όπως φαίνεται και παρακάτω, η μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση δεν έχει πειραχτεί, ώστε να δικαιολογούνται επανατοποθετήσεις υπέρ αυτής. 

Ο Γενικός Δείκτης βρήκε τη στήριξη των 1272-74 μονάδων, με κύριο επίπεδο στην τάση τις 1210. Από πάνω, οι 1321 είναι το πρώτο σημείο αντίστασης.

Ο 25άρης ακολουθεί παρεμφερές μοτίβο, με τα τρέχοντα επίπεδα των 3085-90 να δικαιολογούν κάποια ανοδική αντίδραση, και το στοπ να δείχνει στις 3050-3060. Το κύριο επίπεδο είναι οι2870 μονάδες, με αντίσταση τις 3190.

Τέλος, ο ΔΤΡ δείχνει να ταλαιπωρείται αρκετά, με τις 960 να είναι το σημείο κλειδί που οριοθετεί και την ανοδικότητα. Και όσο δεν κατοχυρώνει τις 1060, κινδυνεύει να βρεθεί σε χαμηλότερα επίπεδα.

Υπενθυμίζουμε ότι επίκεινται κρίσιμες ετυμηγορίες για την ανάκτηση (ή όχι) της επενδυτικής βαθμίδας, αρχικά από DBRS (8/9) και Moody’s (15/9), κι έπειτα από S&P (20/10). Η πρόσφατη αναδιάρθρωση του MSCI έφερε και πάλι την ΠΕΙΡ στις λίστες, με ό, τι αυτό συνεπάγεται (ή θα έπρεπε) ως προς τη μετοχική βάση της.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο