Τί στόχους έχει η μετοχή της ΔΕΗ;

Η ΔΕΗ πέρασε σε δύο χρόνια από την πλήρη απαξίωση στα σαλόνια των καλύτερων επενδυτικών επιλογών.

Απλά να πούμε ότι τα έτη 2016-19 αντιμετώπιζε πολλάκις την περιοχή του 1 ευρώ (!) και μάλιστα έχοντας στην πλάτη της χρηματοοικονομικά μεγέθη άκρως απισιόδοξα (επαναλαμβανόμενες ζημίες, υψηλό δανεισμό, υστέρηση ενεργειακού πορτοφολιού -βλ. λιγνίτη-, κ.α.)

Με ακαριαίες κινήσεις και σιδερένια αποφασιστικότητα, η ΔΕΗ της σήμερον δεν θυμίζει σε τίποτα ούτε την αδύναμη ΔΕΗ της 10ετίας, ούτε και την παλιά ΔΕΚΟ που όλοι ..αγαπήσαμε .

Ιδιωτική, κοιτάει στα μάτια τον πλήρη απολιγνιτισμό της, ενώ το μέγεθός της της επιτρέπει να παίξει στη μεγάλη κατηγορία των ΑΠΕ, όντας leader σε έναν κλάδο με τεράστια περιθώρια μεγέθυνσης.

Εξάλλου, τόσο η ιστορικής σημασίας ΑΜΚ όσο και η εξαγορά του 49% του ΔΕΔΔΗΕ από τους αυστραλούς (και μάλιστα με τόσο υψηλό τίμημα) επισφραγίζουν την επενδυτική προτίμηση, ενώ προσέφεραν σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας περ. 2,5 δισεκ. ευρώ.

Στο ταμπλό, όλα τα παραπάνω έχουν αποτυπωθεί, και θεωρούμε ότι δεν έχουμε δεί ούτε τα μισά.

Η διαδρομή 2€-11€ από τον Μάρτιο του 2020 δεν έχει έρθει τυχαία, και φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί σοβαρά κεφάλαια όλο αυτό το διάστημα.

Σε κοντινότερο ορίζοντα, η μετοχή κινείται προς τα 11,60, όντας σε υπεραγορασμένη ζώνη μετά την κατοχύρωση των 9-9,10 (την επομένη των εκλογών).

Η στήριξη των 9,50-9,60 είναι ένα καλό πρώτο σημείο εισόδου εν είδει επιβεβαίωσης στο overshooting, με πιο αμυντικό τα 8,50.


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στα Άρθρα