Τιτάνας: Τους ξεφτίλισε όλους

Τιτάνας: Τους ξεφτίλισε όλους

Ένα βαρύ χαρτί του 25άρη, πρώτο σε εξαμηνιαία απόδοση. Και σχεδόν διπλάσια από το δεύτερο.

Οι προσδοκίες των επενδυτών για τα μεγέθη του Ομίλου επαληθεύονται με τον καλύτερο τρόπο.

Και μάλιστα, σε μια χρονική συγκυρία όπου το κατ’ εξοχήν «όχημα θεσμικών» ευνοείται από την πρόσφατα ανακτηθείσα επενδυτική βαθμίδα.

Στο εξάμηνο, η μετοχή καταγράφει +44% την ίδια ώρα που η αμέσως επόμενη στην κατάταξη, ΕΥΡΩΒ, βλέπει +27%. Η σύγκριση γίνεται απευθείας εντυπωσιακή αν αναλογιστεί κανείς τον πολύ επιθετικό χαρακτήρα της τραπεζικής μετοχής και τον πολύ αμυντικό του Tιτάνα.

Διαγραμματικά, έχει μια από τις καλύτερες εικόνες σε όλο το ταμπλό, καθώς μετά το αγοραστικό σήμα στην περιοχή των 16 ευρώ, κυριολεκτικά δεν σταμάτησε πουθενά, τρυπώντας και τον τιθέμενο στόχο στα 23,20.

Μετά τη διάσπαση του πολύμηνου σχηματισμού συσσώρευσης, έχει καταγράψει 5 συνεχόμενους ανοδικούς μήνες (ο Φεβρουάριος ήδη τρέχει με +7%), επί συνόλω 9 στους τελευταίους 11.

Μια οποιαδήποτε διόρθωση από αυτά τα επίπεδα είναι άκρως δικαιολογημένη, χωρίς να αμελείται κάποια αναταραχή από τη σημαία «πούλα στην είδηση), με κοντινή στήριξη τα 24,60.

Σε χρηματοοικονομικό επίπεδο, ό, τι και να πούμε είναι λίγο, αν και λίγο πολύ αναμενόμενο, όπως προηνεφέρθη.

Για το 2023, αναμένεται (13/3) σημαντική αύξηση στον κύκλο εργασιών και ακόμα μεγαλύτερη σε άλλα βασικά μεγέθη, με έμφαση στη λειτουργική κερδοφορία. Τέλος, εντυπωσιακή είναι η διαχείριση του χρέους του Ομίλου, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της μόχλευσης της διοίκησης.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο