Το «4 στα 4» έκανε ο Γενικός Δείκτης

Και πλέον, ο Δείκτης βρίσκεται μιαν ανάσα από την κρίσιμη αντίσταση των 1425 μονάδων.

Ένα επίπεδο που θα κρίνει και την πλαγιοπτωτική κίνηση την οποία διανύει το τελευταίο δίμηνο.

Εφόσον οι επενδυτές προεξοφλούν ότι η καταιγίδα που ακούει στο όνομα θερμό επεισόδιο στη Μέση Ανατολή παρέρχεται, δεν είναι απίθανο να δούμε και τις 1470.

Οι μετοχές που λογικά θα πρωταγωνιστήσουν θα είναι μεταξύ άλλων οι ΕΤΕ, TITC, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΜΠΕΛΑ, ΕΠΣΙΛ, ΜΟΗ, τα σχήματα ΜΕΖΖ και το ΚΡΙ. Για το τελευταίο, φαίνεται ότι δρομολογείται placement ώστε να δοθούν κομμάτια στο επενδυτικό κοινό για να βελτιωθεί το free float.

Η ΙΝΤΕΚ, επίσης, έδωσε νέα ισχυρά χρηματοοικονομικά μεγέθη, από τις μετοχές που βρίσκεται με άνεση στα ιστορικά της υψηλά.

Προσοχή θέλουν ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ, καθώς ενδεχομένως να έχουν πολύ επιθετική συμπεριφορά σε σχέση με τον υπόλοιπο 25άρη (βάσει ιστορικής μεταβλητότητας των τελευταίων εβδομάδων), τόσο σε ανοδικό σκέλος, όσο και σε πτωτικό.

Υπενθυμίζεται ότι η ζώνη των 1360 είναι το σημείο κλειδί, προς το παρόν, καθώς κάτω από εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, και ανάλογα πώς θα κοιτάει η διεθνής επενδυτική κοινότητα την ειδησεογραφία.

Τέλος, με αφορμή την αναβάθμιση του outlook (σε θετικό) της χώρας του Standard & Poors, έχουμε ξαναπεί ότι σταδιακά έχει αλλάξει ο τρόπος με τον οποίον μάς βλέπουν οι ξένοι. Και αν σκεφτούμε ότι σε βάθος ετών ενδέχεται τα πράγματα να συνεχίσουν βελτιωμένα, δεν αποκλείονται και καλύτερες εκθέσεις/αξιολογήσεις. Το ταμπλό, πάντως, φαίνεται να έχει προεξοφλήσει εν μέρει αυτήν την καλή συγκυρία για την οικονομία μας.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο