To Bitcoin «είδε» το προφητικό νούμερο των 100Κ. Το ΕΤΗ περιμένει στη γωνία
- 6 Δεκεμβρίου, 2024
- Posted by: Συμεών Μαυρουδής
- Category: Οικονομικός Τύπος
To Bitcoin «είδε» το προφητικό νούμερο των 100Κ. Το ΕΤΗ περιμένει στη γωνία
Η ρητορική του Trump έδωσε ώθηση στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Το δεύτερο σε κεφ/ση είναι το Ethereum.
Κατά γενική ομολογία, το δίκτυο του ΕΤΗ θεωρείται «μίλια μακριά» από τα λοιπά.
Και η προ μηνων έγκριση των ETF επί ETH, όπως είχε γίνει προτερόχρονα στο BTC, έβαλε το δεύτερο μεγαλύτερο σε κεφ/ση νόμισμα στην παρέα των «θεσμικών».
Κι αν θεωρήσουμε ότι το BTC έβγαλε ανοδική κίνηση, το ETH έχει μείνει πολύ πίσω, και με πολύ πιο αμυντική συμπεριφορά.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αν συνυπολογίσουμε και ότι είναι πρωτοπόρος στο staking (τοκίζονται τα νομίσματα των κατόχων).
Ενδεικτικά, το BTC είδε τις προφητικές 100 χιλ. δολάρια με νέα ιστορικά υψηλά, όταν το προ ετών προηγούμενο ήταν στην περιοχή των 68-69 χιλ. δολαρίων στο τέλος του bull run του 2021.
Kι όμως, το «καλύτερο» ΕΤΗ βρίσκεται προσώρας στη ζώνη των 2600 (τοπικό υψηλό 2700), όταν οι αντίστοιχες κορυφές του 2021 ήταν στα 4800.
Όχι ότι είναι απαραίτητο να επιστρέψει εκεί, όμως ακόμα και το ταλαιπωρημένο SOL είδε τα 260 όπου είχε κορυφώσει το 2021.
Εν πάσει περιπτώση, διαγραμματικά το ΕΤΗ φαίνεται να έχει πολύ δρόμο ακόμα. Όλες οι συγκυρίες είναι υπέρ του, θεωρώντας ότι αφορά στην κορονίδα από θέμα τεχνολογίας, τουλάχιστον σε αυτήν την κατηγορία.

Όλο το πλαγιοπτωτικό σκέλος του 2024 φαίνεται να προσπελάστηκε πειστικά, ενώ η .. μάχη στην περιοχή των 3500-3600 έδειξε και τις αισιόδοξες διαθέσεις των αγοραστών. Ο δρόμος είναι ανοιχτός για πολύ υψηλότερα επίπεδα.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Tokenisation: Η νέα εποχή των επενδύσεων
Μια σημαντική αλλαγή συντελείται στον κόσμο των επενδύσεων. Μετοχές, ομόλογα και άλλα περιουσιακά στοιχεία ενδέχεται στο μέλλον να αλλάζουν χέρια ταχύτερα, με χαμηλότερο κόστος και μέσα από νέες ψηφιακές υποδομές. - Εβδομαδιαίο Σχόλιο 12 Οκτωβρίου 2026
Κι όμως, διόρθωσε με ..πιρουέτες. - Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-09 Oκτωβρίου 2026
Σφαγή στις τράπεζες – Ποιος μαζεύει τις μετοχές που πετάξατε; - AI: Φούσκα ή η αρχή μίας πολύ μεγαλύτερης επενδυτικής ιστορίας;
Η συζήτηση για το αν η τεχνητή νοημοσύνη έχει οδηγήσει τις αγορές σε νέα φούσκα γίνεται όλο και πιο έντονη. - Εβδομαδιαίο Σχόλιο 04 Οκτωβρίου 2026
Θέλει η αγορά να διορθώσει, και η χαρά δεν την αφήνει.
