Το Χρηματιστήριο περιμένει με χαρά τον νέο παίκτη του

Από τα πιο ενδιαφέροντα χρηματιστηριακά γεγονότα της δεκαετίας, αυτό της εισαγωγής του Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» στο Χρηματιστήριο. Η χρονική συγκυρία είναι καλή.

Ξεκινά η διαδικασία για την είσοδο της εταιρείας «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ A.E.» στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σε επενδυτικούς όρους, μοιάζει μια πολύ αξιόλογη επιλογή, τουλάχιστον με τα έως τώρα δεδομένα.

Αφενός, οι ίδιοι οι όροι της εισαγωγής παραπέμπουν σε μια ώριμη απόφαση, που εξασφαλίζει τόσο τη διασπορά σε ιδιώτες όσο -κυρίως- την τοποθέτηση θεσμικών χαρτοφυλακίων.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλιστεί, για τα πρώτα χρόνια, τουλάχιστον, την ομαλή συμπεριφορά της μετοχής.

Αφετέρου, τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα της προς εισαγωγή εταιρείας φαίνονται άρτια, και με τη λογική πρόβλεψη ότι θα συνεχίσουν έτσι, η μετοχή δεν θα προβληματίσει στο μεσοπρόθεσμο.

Τέτοιος είναι και ο χαρακτήρας της τοποθέτησης, εξάλλου, διότι το ειδικό αντικείμενο του Αερολιμένα επιτρέπει την ορθή πρόβλεψη, άρα και την ορθολογική αποτίμηση στο ταμπλό.

Προσέτι, η έως τώρα μερισματική πολιτική ήταν γενναία.

Ο κύριος σκοπός της εισαγωγής είναι εκ προοιμίου υπέρ των μετόχων μέσω της βελτιστοποίησης των παραγόντων που θα οδηγούσαν σε μεγέθυνση των μεγεθών της εταιρείας.

Με γνώμονα την επικυριαρχία της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός, ενδεχομένως η επέκταση της χωρητικότητας του μεγάλου Αερολιμένα θα οδηγήσει σε αναλογική επέκταση των εσόδων.

Δεν πρέπει να αμελείται το γεγονός ότι η εταιρεία λειτουργεί με ένταση κεφαλαίου, εξου και η ανάγκη εκτενούς χρηματοδότησης από το επενδυτικό κοινό. Κρίθηκε βέλτιστη επιλογή η χρηματοδότηση μέσω εισαγωγής σε σχέση με την έκδοση ενός ομολόγου που θα επιβάρυνε περαιτέρω τους δείκτες δανεισμού.

Θεωρούμε ότι και το επενδυτικό «προϊόν» που προσφέρεται είναι καλό, και η συγκυρία είναι επίσης καλή, καθώς η χρηματαγορά μας φαίνεται να έχει πολύ δρόμο μπροστά της.

Έτσι, δεν «καίγεται» η εισαγωγή, τουναντίον μπορεί κάποιος να πάρει τα κέρδη του και να συνεχίσει να τοποθετείται, η ακόμα και να ανοίξει τη διασπορά του σε ένα καλό (όπως φαίνεται) χαρτί.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο