Το πάρτι της Λεωφόρου Αθηνών

Οι θετικές προσδοκίες παραμένουν στις τάξεις των επενδυτών

Ανοδική παρέμεινε η τάση στη Λεωφόρο Αθηνών, με κατακόρυφη αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας.

Το ποιοτικό αυτό χαρακτηριστικό, απότοκο (πλην άλλων) του άκρως επιτυχημένου placement της αγοράς στην ΕΤΕ, προσθέτει πόντους στην ανοδική συνέχιση.

Μια συνέχιση που ανεκόπη προσωρινά στην τεχνική αντίσταση των 1260 μονάδων του Γενικού Δείκτη, παράλληλα με την αφορμή των δύο συνεδριάσεων άνευ ουσίας, της Πέμπτης και της Παρασκευής, ελέω Thanksgiving day και black Friday στις ΗΠΑ.

Οι πιθανότητες ο Γενικός Δείκτης να σκαρφαλώσει υψηλότερα είναι πολλές, αν συνυπολογίσει κανείς όλους αυτούς τους παράγοντες που ωθούν τις τιμές, και που έτσι κι αλλιώς μάς έχουν οδηγήσει ως εδώ.

Η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο ισχυρός τραπεζικός κλάδος και το συν αυτώ ευνοϊκό πλαίσιο για αυτόν, τα αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων σε μια μεγάλη ομάδα εισηγμένων είναι κάποιοι εξ αυτών.

Η εκθεση της ΕΚΤ μεταφράζεται ως εξαιρετικά θετικό χαρτί. Ειδικότερα, το γεγονός ότι εκείνη αναμένει ασθενικούς έως και αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο επόμνενο διάστημα, θέτει τη χώρα μας στο επίκεντρο των επενδυτικών προτιμήσεων (μαζί με λιγοστές ακόμα περιπτώσεις), καθώς εξ αφορμής της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας έχουμε γίνει αντικείμενο μελέτης και επανεκτίμησης για όλους τους Οίκους και τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Και οι εκθέσεις τους είναι το λιγότερο εντυπωσιακές, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, δημοσιονομικές κατακτήσεις, σταθερό πλαίσιο, κ.α. Όλα αυτά δηλαδή που θέλει να ακούσει κάθε επενδυτής.

Απλά λογιζόμενο, αν κάποιος ασχολείται με επενδύσεις και Χρηματιστήριο όλα αυτά τα χρόνια, και αναγνωρίζοντας όλες τις όμορφες και (πολύ) άσχημες περιόδους, δεν μπορεί να απέχει από μια τέτοια. Διότι είναι από τις ομορφότερες στη σύγχρονη χρηματιστηριακή ιστορία.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο