Ανοίγει ένα παράθυρο για να ανασάνουν τα Χρηματιστήρια

Η αγορά έχει τιμολογήσει θετικά την ουδέτερη στάση του Powell την περασμένη εβδομάδα.

Με τη Fed να κρατάει για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση αμετάβλητα τα επιτόκια, και με 90% (μέχρι στιγμής) πιθανότητα να επαναλάβει αυτό στη συνεδρίαση της 13ης Δεκεμβρίου, οι επενδυτές νιώθουν πιο άνετοι να (επανα)τοποθετηθούν, με την προσδοκία ότι η κατάσταση θα αντιστραφεί εντός του 2024.

Επιβεβαιώνοντας αυτό, ο S&P500 έγραψε 7/7 ανοδικές συνεδριάσεις, εξαλείφοντας τις απώλειες του Οκτωβρίου, ενώ και οι λοιποί δείκτες ανά τον κόσμο έχουν επιμέρους θετικές αποδόσεις.

Η Αθήνα ακολουθεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, με τον Γενικό Δείκτη να είδε χθες τα υψηλά της 25ης Σεπτεμβρίου. Ακόμα σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι οι ισχυρές αποδόσεις (ήδη +110 μονάδες από τα χαμηλά Οκτωβρίου) συνοδεύτηκαν από αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας και ειδικότερες ειδήσεις που βοηθούν το κλίμα.

Οι οποίες, εστιάζουν στον τραπεζικό κλάδο, και όντας ο πλέον σταθμισμένος, δίνει πόντους στο ανοδικό σενάριο.

Με αιχμή του δόρατος τα εξαιρετικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου, που όσο κι αν -θεωρητικά- κορυφώνουν λόγω της επιτοκιακής πολιτικής της ΕΚΤ, παραμένουν ισχυρά και δίνουν καλή βάση για επενδυτική προτίμηση από θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Παράλληλα, είμαστε στις ζυμώσεις για την αποεπένδυση του ΤΧΣ από ΑΛΦΑ, ΕΤΕ (το 20%) και ΠΕΙΡ.

Τεχνικά, όσο παραμένουμε πάνω από την πρόσφατα διασπασθείσα αντίσταση των 1205-1210, κοιτάμε τις 1245 σε πρώτη φάση, με τον μεγάλο στόχο στο μεσοπρόθεσμο τη ζώνη των 1450.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο