Χρηματιστήριο Αθηνών: Που κρίθηκε η μάχη για τις 1.300 μονάδες του Γενικού Δείκτη

[…] “Τηρουμένων των αναλογιών, μόνο θετικά μπορούμε να μεταφράσουμε τη συμπεριφορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Και αυτό διότι αφενός επέδειξε απαράμιλλη ανθεκτικότητα στις, βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, ρευστοποιήσεις, αφετέρου ανέδειξε για άλλη μια φορά μια “βεντάλια” μετοχών που θα πρωταγωνιστήσουν και μέσες – άκρες έχουν ήδη πρωταγωνιστήσει.

Τα ευρήματα επιβεβαιώνονται και από τη γενικότερη πεποίθηση της πλειονότητας των αναλυτών, που θεωρούν ελάσσονος σημασίας την απόφαση του Οίκου Fitch για την Αμερικανική Οικονομία, όσον αφορά τη μεσοπρόθεσμη συνέχεια.

Οι τίτλοι (ενδεικτικά, όχι εξαντλητικά) που εξέπληξαν θετικά χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

Η πρώτη έχει τους ΜΥΤΙΛ, CENER, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΕΠΣΙΛ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΙΝΤΕΚ, ΟΛΥΜΠ, με βασικό χαρακτηριστικό τη σημαντική αντίδραση από τα χαμηλά ημέρας.

Η δεύτερη έχει τους ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΟΤΟΕΛ, με χαρακτηριστικό την χαμηλή ευαισθησία στις πτωτικές διαθέσεις της Αγοράς.

Η τρίτη έχει τις Τραπεζικές μετοχές, μια κατηγορία μόνες τους, με μια ποιότητα που δεν θυμίζει σε τίποτα τις “κακές” μετοχές πάρα πολλών χρόνων.

Απογοήτευσαν οι ΤΕΝΕΡΓ – ΓΕΚΤΕΡΝΑ και TITC, όπου θα περιμέναμε πιο επιθετική συμπεριφορά, πλην όμως και οι δύο πρώτες κράτησαν κρίσιμες στηρίξεις, αποφεύγοντας προς το παρόν τα χειρότερα. Η ΤΕΝΕΡΓ έχει τη χειρότερη (αρνητική) απόδοση από τον 25άρη και τα μεγαλύτερα περιθώρια ανόδου.

Σε γενικές γραμμές, χρειάζεται λίγη υπομονή, ώστε οι Αγορές να απορροφήσουν τον “χρησμό” της Fitch. Είναι προτιμότερο να μπει κάποιος, ακόμα και σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά με αυξημένες πιθανότητες πως δεν θα χαλάσει περαιτέρω το κλίμα.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι στη μεγάλη εικόνα, το Χ.Α. έδωσε μια πολύ καλή ευκαιρία εισόδου, σε όσους περίμεναν μια διόρθωση” […]

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο