ΕΧΑΕ: Μετοχή για επενδυτές

Οι «αργοί» την αγαπούν, οι «γρήγοροι» την βαριούνται.

Η μετοχή έχει βαριά συμπεριφορά, και συνήθως είναι ανθεκτική στα δύσκολα σκέλη.

Ο Όμιλος έχει συγκεκριμένο λειτουργικό αντικείμενο και τηρουμένων των αναλογιών δεν μπορεί να εκπλήξει τους έμπειρους αναλυτές.

Η εικόνα των ΕΧΑΕ αρέσει σε εκείνους που θέλουν να «τοποθετούνται» σε μια υγιή επενδυτική επιλογή.

Και όποιοι παρακολουθούν καθημερινά το ταμπλό, έστω και ερασιτεχνικά, μπορούν να αντιληφθούν τί αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τρίμηνο με το τρίμηνο.

Η μερισματική πολιτική δεν απογοητεύει, και αν εξαιρέσουμε το αργόσυρτο τέμπο (που δεν είναι απαραίτητα κακό), αποτελεί σταθερή αξία ανά τα χρόνια.

Τους τελευταίους πολλούς μήνες έχει λάβει χώρα μια ακολουθία γεγονότων στο Χρηματιστήριο από πληθώρα εισηγμένων που ευνοεί τη μεσο-μακροπρόθεσμη πορεία του Ομίλου.

Εισαγωγές νέων εταιρειών, αύξηση κεφαλαιοποίησης, ανταλλαγές μεγάλου μέρους εταιρειών μεγάλης κεφ/σης, επιχειρηματικές ζυμώσεις και ενδογενής αύξηση μεσοσταθμικού τζίρου είναι λίγα από αυτά τα γεγονότα.

Αργά ή γρήγορα θα έρθει και η αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου, όπως ήρθε και η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Κάτι που θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου.

Μία θέση που ούτως ή άλλως μοιάζει εξαιρετική, όπως επιβεβαιώθηκε κι από τα πρόσφατα δημοσιευμένα εταιρικά αποτελέσματα χρήσης 2023.

Διαγραμματικά, ο μεγάλος στόχος είναι η περιοχή των 7 ευρώ. Κοντινή αντίσταση τα 5,60, ενώ είναι προφανές ότι από κάτω, κάποιοι μάζεψαν χαρτιά στη ζώνη των 5,20.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο