Εκτός από υπεραποδόσεις, το ταμπλό μάς χάρισε και τους αυριανούς πρωταγωνιστές

Οι τίτλοι που προτιμήθηκαν σε μια τόσο ακραία συγκυρία θα είναι με μεγάλη πιθανότητα και οι πρώτοι στη λίστα των περισσοτέρων δυνητικών επενδυτών στο μεσοπρόθεσμο.

Και κάτι τέτοιο φαντάζει λογικό υπό το πρίσμα της ισχυρής έλξης που αυτοί ασκούν σε όσους επενδυτές ενδιαφέρονται να (επανα)τοποθετηθούν.

Επενδυτές που κατά βάση παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, και έχουν ήδη ξεχωρίσει τους «νικητές»˙ που έχουν βγάλει αποδόσεις από αυτές τις επιλογές (και θα ξαναβγάλουν), και έχουν χάσει το λιγότερο δυνατόν στα δύσκολα κομμάτια.

Μπορεί τα κριτήρια επιλογής να είναι διαφορετικά κατά περίπτωση, όπως η αναμενόμενη υπεραπόδοση, η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση, οι προσδοκίες για τον κλάδο, η πρότερη πορεία των μετοχών το τελευταίο διάστημα κ.λπ.

Είναι όμως κοινός τόπος ότι κάποιες μετοχές είναι στην πρώτη γραμμή. Όπως, επί παραδείγματι οι ΜΥΤΙΛ, CENER, ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΙΝΚΑΤ, ΤΙΤC και κάποιες πιο βαριές όπως ΕΧΑΕ, ΚΡΙ, ΚΑΡΕΛ, ΑΔΜΗΕ.

Τα σχήματα ΜΕΖΖ (πλην ΚΑΙΡΟ) επιβεβαίωσαν την αξία τους, αν και πιο «ελαφριές», απογοήτευσαν (προς το παρόν) ΕΝΤΕΡ, ΠΕΡΦ, ΚΟΥΕΣ και ΙΛΥΔΑ.

Ειδικό «καθεστώς» για την εξαιρετική κατά τ’ άλλα ΕΠΣΙΛ, ευρισκόμενη στη ..μπούκα για τους γνωστούς λόγους, άκρως υποτιμημένη η ΕΛΧΑ, ακλόνητος ο ΟΛΠ, που μαζί με ΙΝΤΕΚ και ΟΠΑΠ παίρνουν μετάλλιο ανθεκτικότητας στο πτωτικό σκέλος των τελευταίων 10 εβδομάδων (9 εκ των οποίων ήταν πτωτικές).

Τέλος, ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ παραμένουν σε paranormal activity, και δυστυχώς αν είμεθα πειθαρχημένοι πρέπει να τις αποφύγουμε, όσο κι αν τις συμπαθούμε.

Για λόγους πληρότητας, επαναλαμβάνουμε ότι εκτός από τη βασική αρχή της ορθής επιλογής τίτλων, όπως περιγράψαμε παραπάνω, πρέπει να τηρούμε και μια δεύτερη αρχή, αυτήν της διασποράς.

Κι ένα ακόμα -σημαντικό- δώρο που μάς έδωσαν οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις είναι το καθαρό στοπ, που σε επίπεδο Γενικού είναι η ζώνη των 1100-1110 μονάδων (860 του ΔΤΡ).

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο