Επιλεκτικές τοποθετήσεις σε συγκεκριμένους τίτλους

Κι όσο περνούν οι ημέρες, γίνεται φανερό ποιες είναι οι μετοχές που προτιμώνται

Η αγορά συνεχίζει και κινείται ράθυμα εντός συγκεκριμένου εύρους τιμών.

Η συνθήκη της εν εξελίξει γεωστρατηγικής κρίσης στη Μέση Ανατολή δεν ευνοεί ..θαρραλέες κινήσεις, ώστε να υφίστανται μικρές αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων χωρίς ιδιαίτερο σκοπό.

Σε τέτοιες περιόδους, φαίνεται η δυναμική που προσδοκάται, καθώς ανοίγει η διαφορά μεταξύ των τίτλων που δεν έχουν ισχυρή μετοχική βάση και εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της επενδυτικής προτίμησης.

Μεταξύ αυτών, απολαμβάνουμε ανεξαρτήτου κεφ/σης τις ΙΝΤΕΚ, ΙΝΛΟΤ, ΜΥΤΙΛ, ΙΝΚΑΤ, ΟΠΑΠ, ΕΝΤΕΡ, ΦΒΜΕΖΖ, TITC, ΕΥΡΩΒ, CENER, OTOEΛ, ΣΑΝΜΕΖΖ, ΟΛΠ. Οι περισσότερες εξ αυτών έχουν καταγράψει μονοψήφιες απώλειες τους τρεις τελευταίους μήνες πλαγιολίσθησης, επισημαίνοντας ότι σε επίπεδο ΓΔ έχουμε καταγράψει 10 πτωτικές εβδομάδες στις τελευταίες 14, με σωρευτικές απώλειες 11%.

Όπως έχει επισημανθεί, παρά το παρατεταμένο της πλαγιολίσθησης, δεν θεωρούμε ότι έχουμε βρεθεί σε κλοιό πωλητών, τουλάχιστον σε τέτοιον βαθμό που να ανησυχήσει σημαντικά.

Εξάλλου, οι εγχώριες μεταβλητές είναι θετικές, και μονάχα οι διεθνείς συγκυρίες μάς τραβούν προς τα κάτω, και όχι άδικα.

Με κύριο παράγοντα ρίσκου τη -διαφαινόμενη ήπιας έντασης- σύρραξη στο Ισραήλ, ωστόσο χωρίς να μπορούμε να βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα ελαφρά τη καρδία.

Ο ΓΔ τρέχει ένα θετικό momentum που τίμησε με την ανοδική αντίδραση από τις 1175 μονάδες, με στόχο αρχικά τις 1208 και επαναξιολόγηση της κατάστασης στις 1225.

Aπό την άλλη, μεταφράζεται θετικά η σοβαρή αυτονόμηση του Δείκτη Τραπεζών, ο οποίος έχει διατηρηθεί θετικός καθ’ όλη την προαναφερθείσα αδύναμη περίοδο, καθώς συντηρήθηκε άνετα το επίπεδο των 870-880 μονάδων που προσιδιάζει το απωλεσθέν προ πολλού 1220 του Γενικού Δείκτη.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο