ΕΤΕ: Παραμένει αγαπημένη επιλογή

Πέρασαν πολλά χρόνια για να επανέλθει η ΕΤΕ στις επιλογές των πιο «σοβαρών» χαρτοφυλακίων. Πλέον, την (ξανα)κοιτούν με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η συμπεριφορά της μετοχής τους τελευταίους πολλούς μήνες είναι ανεπανάληπτη.

Πέραν από τις μεγάλες αποδόσεις που προσφέρει (+90% στο 12μηνο, +72% από τις αρχές του έτους), δίνει την εντύπωση μιας πολύ στιβαρής μετοχής, συνυπολογίζοντας βεβαίως και τον πολύ επιθετικό χαρακτήρα της, όπως και των λοιπών του κλάδου.

Οι σοβαρές άμυνες που έβγαλε στο τελευταίο πτωτικό κρεσέντο του Χρηματιστηρίου, που είδε τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδας, στέκει απόδειξη των παραπάνω.

Εξάλλου, τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από αισιόδοξα δικαιολογώντας τόσο την έως τώρα πορεία της μετοχής, όσο και την προσδοκία συνέχισης.

Διαγραμματικά, το επίπεδο των 6,50 ευρώ είναι μεγάλη αντίσταση, διάσπαση της οποίας θα ανοίξει τον δρόμο για τα 7,20, σε πρώτη φάση.

Η μετοχή κινείται σε μια στενή ζώνη που οριοθετείται από τα 5,90, με κύρια στήριξη στην τάση τα 5,50.

Υπενθυμίζεται ότι ενδεχόμενη ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα επιφέρει σημαντικές εισροές και στην ΕΤΕ, όπως εξάλλου και σε όλον τον Τραπεζικό Κλάδο, ενώ και οι αναλυτές συγκλίνουν σε τιμές στόχους αρκετά υψηλότερες.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο