Φοβάται ο Γιάννης το θεριό και τον θεριό τον Γιάννη..

Η αγορά κάνει την απαραίτητη στάση μέχρι να μας δείξει την επόμενη κίνηση

Ο ΓΔ, από αρχές έτους, έχει υπεραποδώσει σημαντικά έναντι των υπολοίπων αγορών.

Σαν στατιστικό, να πούμε ότι τρέχει με 7,5% κέρδη από αρχές έτους, με τον DAX40 να είναι κοντά στο +1% και τον S&P500 στο +4%.

Πρόσφατα, κατάφερε να περάσει και το υψηλό του 2013 στις 1379 μονάδες, καταγράφοντας μέχρι τώρα υψηλό στις 1400 μονάδες.

Το επίπεδο του 1400 ήταν σημαντικός τεχνικός στόχος και λογικό είναι η αγορά στην καλύτερη των περιπτώσεων να κινηθεί πλάγια συγκεντρώνοντας δυνάμεις, και σε δεύτερη φάση να μας δείξει αν θέλει να δώσει συνέχιση άμεσα ή θα προτιμήσει να κάνει μία διόρθωση τιμών και χρόνου.

Στην παρούσα, τα κέρδη είναι σημαντικά, ερχόμενα και από την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετή νευρικότητα.

Από την μια, πολλοί θέλουν να κατοχυρώσουν κέρδη και από την άλλη φοβούνται μήπως η αγορά κάνει απλά στάση για να δώσει αμέσως μετά συνέχιση.

Από την άλλη, οι δύο μεγάλοι στόχοι ήταν ο Ελ. Βενιζέλος -που πέτυχε πανηγυρικά- και το Placement της Πειραιώς -που θα γίνει μέσα στον μήνα.

Αυτό, δίνει καλές πιθανότητες η αγορά να συντηρηθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Πειραιώς.

Τώρα, ίσως κάθε μέρα βρίσκεται και ένας σωματοφύλακας (όπως σήμερα η ΕΕΕ)  για να συντηρήσει τον ΓΔ. Το έχουμε δει συχνά πυκνά και μπορεί να το δούμε και τις επόμενες συνεδριάσεις με άλλους συμμετέχοντες, όπως ΟΤΕ ή ΤΙΤΑΝΑ ή άλλους δεικτοβαρείς τίτλους.

Το σημαντικό είναι ότι η αγορά έχει ώριμη συμπεριφορά σε σχέση με το παρελθόν και επενδυτές που ψάχνουν μετά μανίας ευκαιρίες για τοποθετήσεις και σε κάθε διόρθωση απορροφούν απλόχερα την προσφορά.  Αρκεί να θυμηθούμε τους πωλητές στην ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα λόγω του νέου μιας και ο τζίρος δεκαπλασιάστηκε από τον μέσο όρο με την μετοχή ακόμα και σήμερα να μην έχει καταφέρει να καταγράψει χαμηλότερα επίπεδο.

Εν κατακλείδι η αγορά κάνει την απαραίτητη στάση μέχρι να μας δείξει την επόμενη κίνηση.

Όσο συντηρούμε τα ημερήσια stops, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για μεγαλύτερη διόρθωση.

Να σημειωθεί τέλος ότι ο τραπεζικός έχει το κοντινότερο ημερήσιο stop που ακόμα και σήμερα δοκιμάστηκε δίνοντας και πάλι αντίδραση.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο