Η Aegean (ΑΡΑΙΓ) πρωταγωνιστεί στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια

Mε τον τουρισμό να βρίσκεται σε τροχιά ιστορικών υψηλών, η Aegean επωφελείται. Και η μετοχή της δεν το κρύβει.

Παραμένει από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές, τόσο από άποψη εταιρικής ανάλυσης, όσο και από άποψη συνολικής εικόνας στο ταμπλό.

Αναμένονται αποτελέσματα εξαμήνου στις 7/9, τα οποία δύσκολα δεν θα ενθουσιάσουν τους μετόχους.

Μετράει +160% ετήσια απόδοση, πίσω από ΠΕΙΡ (+200%) και CENER (+185%).

Ακόμα σημαντικότερο κι από το ύψος των αποδόσεων είναι η ανθεκτικότητα στα δύσκολα σκέλη (όπως το τρέχον πτωτικό του ΓΔ), καθώς χάνει μόλις 7% από τα υψηλά της κίνησης. Είναι η 4η πιο ανθεκτική πίσω από CENER -4%, ΟΠΑΠ -5% και ΜΥΤΙΛ -6%, ενώ συγκριτικά, ΟΤΕ και ΠΕΙΡ χάνουν 15%, ΕΥΔΑΠ 17%, ΤΕΝΕΡΓ 22%.

Η μετοχή μετράει ήδη 9 (!) συνεχόμενους ανοδικούς μήνες.

Τεχνικά, βρίσκεται εδώ και καιρό σε ζώνη υπεραγοράς με τα 10-10,50 να είναι το σημείο αναφοράς, και επόμενος στόχος τα 14,50.

Σε πιο κοντινό ορίζοντα, διατηρείται σε θετικό momentum παρά την πίεση στην υπόλοιπη αγορά, με το 12,50 να είναι στήριξη που τιμήθηκε και έξοδος από αγοραστικές θέσεις (ημερ. κλείσιμο).

Στα θετικά λογίζεται και η συνεχιζόμενη αύξηση της ζήτησης για τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα μας, με την εταιρεία, επίσης, να έχει πολύ συμπαγή χρηματοοικονομικά στοιχεία.

Τέλος, πρέπει να επισημανθεί ότι το εισηγμένο της ομόλογο είναι εδώ και καιρό πολύ κοντά στο άρτιο, συνομολογώντας για την ..ασφάλεια που νιώθουν πλέον οι επενδυτές για το μέλλον της εταιρείας. Μην ξεχνάτε ότι εν μέσω πανδημίας, το ομόλογο είχε χάσει το 50% της αξίας του.. (Το ΑΡΑΙΓΟ1, 03/26, διαπραγματεύεται πέριξ του 97,5% του αρτίου του, με απόδοση στη λήξη πέρ. 4,5% μικτή.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο