Η αγωνία κορυφώνεται μέχρι την ετυμηγορία του Οίκου DBRS

Εν αναμονή ανάκτησης (ή όχι) επενδυτικής βαθμίδας, δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πώς θα επιδράσει στην αγορά μια ενδεχόμενη παράταση.

Προς το παρόν, η αγορά τηρεί στάση αναμονής.

Με μπόλικη διστακτικότητα από τους αγοραστές για (επανα)τοποθετήσεις, και προθυμία κάποιων να ρευστοποιήσουν, προέκυψε ένα αρνητικό momentum από το πουθενά.

Διότι οι πιθανότητες είναι με το μέρος μιας θετικής πρότασης από DBRS, την Παρασκευή.

Ωστόσο, αναγνωρίζοντας πόσο ..αίμα θα χυθεί αν τυχόν ο Οίκος αρνηθεί, κάποιοι σπεύδουν να κλείσουν θέσεις.

Τα αντανακλαστικά που βγήκαν στη ζώνη των 1260 μονάδων, αφενός αποδεικνύουν την αξία της, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, αφετέρου αποκαλύπτουν ότι το ταμπλό «παρακολουθείται» στενά.

Και δεδομένου ότι δεν υφίσταται προς το παρόν κάποια αλλαγή στα υφιστάμενα δεδομένα, υπερισχύει η τεχνική-διαγραμματική εικόνα.

Μια εικόνα που θέλει τις 1310 μονάδες να αφορούν σε αντίσταση, ειδικά μετά την πανηγυρική αντίδραση από τις 1260. To νούμερο αυτό είναι και το στοπ σε ημερήσιο κλείσιμο.

Το μεγάλο επίπεδο που θα δούμε εύκολα εάν όλα κυλήσουν ομαλά μέχρι τις 20/10 (αξιολόγηση S&P) είναι οι 1400. Η στήριξη στην τάση είναι η περιοχή των 1210

Και προφανώς, κάποια χαρτιά έχουν την τιμητική τους, δεδομένης τόσο της πρότερης εικόνας τους όλους αυτούς τους μήνες στο ταμπλό, όσο και της θέσης τους στην προτίμηση των ξένων.

Μεταξύ αυτών, ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ, ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΠΣΙΛ, ΒΙΟ, CENER, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΔΕΗ, κ.α.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο