Η Fed δείχνει τον ανοδικό δρόμο στις μετοχικές αγορές. Επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις

Νέα ώθηση στα Χρηματιστήρια διεθνώς

Πράσινο φως έδωσε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ στους επενδυτές.

Τα επιτόκια παρέμειναν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση αμετάβλητα.

Παράλληλα, έγινε λόγος για πιθανή μείωση των επιτοκίων αναφοράς κατά 0,75% (σταδιακά) εντός του 2024, ώστε να ελεγχθεί η ανθεκτικότητα (ή όχι) των μακροοικονομικών ευρημάτων έως τώρα.

Οι προσδοκίες της επενδυτικής κοινότητας επιβεβαιώθηκαν, ενδυναμώνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και την αυτοπεποίθηση των επενδυτών για το πόσο καλά «διαβάζουν» την κατάσταση.

Προς το παρόν, οι χρηματιστηριακοί δείκτες φαίνεται να επιτίθενται, καθώς άρχισαν εκ νέου οι τοποθετήσεις, ενώ και όσοι προεξοφλούσαν τόσες εβδομάδες την εξέλιξη αυτή δεν φαίνεται να βιάζονται να ..πάνε ταμείο.

Σε αυτό βοηθά και το μεσοπρόθεσμο του πράγματος, καθώς η κατάσταση δεν μοιάζει να αποκλιμακώνεται εύκολα, αναμένοντας νέες τοποθετήσεις μεγαλύτερης έντασης.

Να υπενθυμίσουμε, εξάλλου ότι ο μεγάλος S&P500 βλέπει στα μάτια τα ιστορικά του υψηλά, διανύοντας την 7η συνεχόμενη ανοδική του εβδομάδα με σωρευτικά κέρδη 13% στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα. 

Σε αυτό το μοτίβο, φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολο να μην «μιλήσει» η Αθήνα αύριο με θετικά πρόσημα, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των χρηματιστηριακών δεικτών στην Ευρώπη.

Και γενικότερα, αίρονται σημαντικά οι επενδυτικοί κίνδυνοι που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν σημαντικά την κατάσταση.

Ο Γενικός μας Δείκτης έχει ανοιχτό δρόμο προς τις 1330 μονάδες σε πρώτη φάση, κινούμενος σε θετικό έδαφος μετά τη διάσπαση των 1260 μονάδων.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο