Ισχυρές αγοραστικές τοποθετήσεις στην Αθήνα. Οι «νικητές»

Το σενάριο της ανοδικής συνέχισης ξεδιπλώνεται. Ασταμάτητος ο Γενικός Δείκτης  

Μετά από ένα τρίμηνο εκνευριστικής πλαγιολίσθησης, το ταμπλό δείχνει να ζωντανεύει.

Η άμβλυνση των επενδυτικών κινδύνων μετά την ήπια τοποθέτηση του Powell στη συνεδρίαση της Fed έδωσε πνοή στα Χρηματιστήρια παγκοσμίως.

Το ελληνικό βρήκε την ευκαιρία που ζητούσε, καταγράφοντας ήδη 130 μονάδες κέρδος από τα χαμηλά του Οκτωβρίου.

Και μάλιστα, η συνδυασμένη μετάφραση της κατοχύρωσης της ζώνης των 1205-1210 μονάδων και της συν αυτώ αυξημένης συναλλακτικής δραστηριότητας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πέραν της θετικής απόδοσης, η ποιότητα στην ανοδική αντίδραση είναι εμφανής.

Έτσι, σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ο Δείκτης βρέθηκε σε υπεραγορασμένη ζώνη, τιμώντας μάλιστα την Παρασκευή στο κλείσιμο το 1215 που αφορά σε στήριξη. Επόμενη στάση, οι 1245.

 άνοδος υποστηρίζεται τόσο από τον ισχυρό τραπεζικό κλάδο, όσο και από κάποια δεικτοβαρή χαρτιά που μόνιμα φροντίζουμε να μνημονεύουμε, όπως ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ, ΟΠΑΠ, TITC, CENER, ΜΠΕΛΑ, κ.λπ.

Μπροστά μας έχουμε τις αποεπενδύσεις από ΑΛΦΑ (εν εξελίξει το deal με Unicredit), ΕΤΕ και ΠΕΙΡ, που όπως όλα δείχνουν θα εκπλήξουν θετικά, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα. Μεταξύ άλλων, αναμένουμε σε μερικές εβδομάδες την ετυμηγορία του Fitch για να κλείσει ο κύκλος των κρίσιμων αξιολογήσεων.

Οι αναλύσεις για τη μεγέθυνση στους επόμενους μήνες είναι θετικές, τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου όσων έχουν δημοσιεύσει (με έμφαση στις τράπεζες) είναι εντυπωσιακά, ενώ και το κλίμα διεθνώς βοηθά.

Κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι η πλαγιολίσθηση των τριών μηνών  οφείλετο αποκλειστικά στη διστακτικότητα διεθνώς. Εφόσον αρθούν, έστω και μερικώς οι όποιες ανασφάλειες, μπορούμε να φανταστούμε τη συνέχεια. Μοναδικές επικίνδυνες συνιστώσες, η γεωστρατηγική κρίση στη Γάζα και το φαινόμενο El Niño, που επιμένει να ταλαιπωρεί τις εμπορικές-εφοδιαστικές δυναμικές (βλ. προβλήματα στη διώρυγα του Παναμά).

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο