Ήταν μια καλή αφορμή για διόρθωση

Είναι λογικό για πολλούς, ειδικά βραχυπρόθεσμους, να “πετάνε χαρτιά από τα παράθυρα” στην πρώτη ευκαιρία.

[..] Μια πολύ καλή αφορμή για διόρθωση βρήκε το Ελληνικό Χρηματιστήριο στην άρνηση του Moody’s να δώσει το ‘εισιτήριο για τα επενδυτικά σαλόνια’. Διότι δεν υφίσταται κανένας άλλος παράγοντας που να μπορούσε να χαλάσει το τόσο ισχυρό ανοδικό τέμπο της Αγοράς, όπως σημειώνει ο Συμεών Μαυρουδής.

Μην ξεχνάμε ότι ο Γενικός Δείκτης ερχόταν από 19 ανοδικές εβδομάδες στις τελευταίες 23 και μάλιστα χωρίς καμία από τις πτωτικές να μην κατάφερε να απειλήσει ούτε καν τα κέρδη της αμέσως προηγούμενης.

Επομένως, είναι λογικό για πολλούς, ειδικά βραχυπρόθεσμους, να “πετάνε χαρτιά από τα παράθυρα” στην πρώτη ευκαιρία.

Και η απόφαση του Moody’s ήταν μια τέτοια ευκαιρία, που συνοδεύτηκε, εξάλλου, από την άτσαλη τοποθέτηση της JP Morgan σχετικά με τη θέση του Χ.Α. στις Αναδυόμενες, ή Ανεπτυγμένες Αγορές.

Διαγραμματικά, ο Δείκτης μας έχει κορυφώσει στην περιοχή των 1430 μονάδων και είναι έως και ευκταία μια καλή διόρθωση ώστε να αποσυμφορηθούν οι αποτιμήσεις, όποτε κι αν αυτή έρθει.

Ο άξονας περιστροφής είναι οι 1407, που τιμήθηκαν κιόλας, καθώς αν χαθούν ο Δείκτης θα βρεθεί στις 1375 με συνοπτικές διαδικασίες, όπως εκτιμά ο κ. Μαυρουδής (διαχειριστής χαρτοφυλακίου Fast Finance ΑΕΠΕΥ). [..]

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο