ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Κάποιος πέταξε χαρτιά από το παράθυρο

Έχουμε αναφερθεί πολλάκις στην περίπτωση του ΚΑΡΕΛ. Η μετοχή φαίνεται εξαιρετικά στιβαρή στο ταμπλό, ενώ και η εταιρεία παραδίδει μαθήματα χρηματοοικονομικής διοίκησης

Συνυπολογίζοντας μάλιστα την πλουσιοπάροχη μερισματική του απόδοση, σίγουρα αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Κι αν η απόδοση της μετοχής είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, η ποιότητα αυτής της ανόδου είναι για βραβείο.

Το μειονέκτημά του είναι το εξαιρετικά χαμηλό free float (περ. 6%) των ούτως ή άλλως λίγων μετοχών (2,76 εκατ. ευρώ) και προφανώς η χαμηλή εμπορευσιμότητα.

Ωστόσο, ένα μέσο χαρτοφυλάκιο δεν εγκλωβίζεται επ’ ουδενί λόγο, ειδικά αν δεν έχει βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα. Η μετοχή θέλει υπομονή στο ταμπλό με στησίματα, καθώς φαίνεται (αλλά δεν είναι) «άδεια».

Μια ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου είναι αρκετή για να καταλάβει κανείς ότι αφορά σε μια από τις πιο υγιείς περιπτώσεις (κι όχι μόνο στην Ελλάδα).

Πλην άλλων, το 1/3 των πωλήσεων αφορά σε αγορές εξωτερικού, με πολύ καλή γεωγραφική διασπορά (Ευρώπη και Αφρική), ομαλοποιώντας και τυχόν εξωτερικά σοκ επέλθουν αναπάντεχα. Εξάλλου, η τύχη χαμογέλασε στον όμιλο καθώς δεν υπήρξε δραστηριοποίηση στην άτυχη περιοχή της Ρωσίας-Ουκρανίας και κατ΄επέκτασιν, οι όποιες συνέπειες της πολεμικής σύρραξης είναι έμμεσες και επικεντρώνονται στις πληθωριστικές πιέσεις στην αγορά υλικών και πρώτων υλών, στην αύξηση του κόστους ενέργειας και στις μεταβολές στα κόστη μεταφορών.

Το ταμείο της εταιρείας είναι γεμάτο. Συν αυτώ, οι δανειακές υποχρεώσεις είναι ..αστείες για το μέγεθος και τις χρηματοροές του ομίλου, καθιστώντας τον εξαιρετικά ανθεκτικό και συνάμα σε πλεονεκτική θέση τη συγκεκριμένη πληθωρισμένη περίοδο.

Στο ταμπλό, κινείται πλαγιοανοδικά, με το κάτω όριο να τιμήθηκε στην ανοδική αντίδραση από τα 250 ευρώ, ενώ και οι ρευστοποιήσεις από τη ζώνη των 360 δίνουν αξία στα ευρήματα.

Η πρόσφατη προσέγγιση των 300, και μάλιστα με ασύμμετρα υψηλούς όγκους πάνω από 8 φορές τον μέσο όρο, αναδεικνύει το σημείο σημαντικό σε τεχνικό επίπεδο, ως στήριξη για μια ενδεχόμενη επιστροφή στα 360. Επόμενη στάση και κύριο επίπεδο στην τάση, τα 260.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο