«Καύσωνας» στο Χρηματιστήριο, υψοφοβία για τράπεζες

“H αγορά μας μοιάζει ασταμάτητη, με τον Γενικό Δείκτη σε νέα υψηλά 9ετίας και τον Τραπεζικό κοντά στα δικά του υψηλά 6ετίας.
Οι βασικές μεταβλητές που δημιουργούν αυτό το θετικό κλίμα παραμένουν αφενός εγχώρια η προεξόφληση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, τα αναμενόμενα ισχυρά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα των τραπεζών και η γενικότερη πεποίθηση της θετικής απόδοσης της ελληνικής οικονομίας˙ αφετέρου η άμβλυνση των υφεσιακών φόβων στις ΗΠΑ, μετά και τα εκείθεν μακροοικονομικά αποτελέσματα που οδηγούν σε παύση της αυξητικής ορμής στα επιτόκια αναφοράς της Fed.
Ειδική μνεία για τη μετοχή του Mytilineos, που έχει αφήσει άφωνους τους πάντες, καταγράφοντας σήμερα τα 30α ιστορικά υψηλά εντός του 2023, με μια κίνηση απαράμιλλης ποιότητας.
Ωστόσο, κοιτάμε και πληθώρα άλλων τίτλων, που συνεχίζουν δυναμικά, όπως ΑΡΑΙΓ, ΟΤΟΕΛ, ΕΠΣΙΛ, ΠΡΟΦ, ΙΝΚΑΤ, ΕΛΓΕΚ, CENER κ.α.
Εξάλλου, η τάση κερδίζεται με διασπορά, επιλογή υγιών μετοχών, και (επανα)τοποθέτηση στα χαρτιά που ήδη έτρεξαν και στήριξαν την τάση, και όχι στα χαρτιά που «έμειναν πίσω».”

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο