Μια ΕΤΕ, βγαλμένη από τα παλιά

Εξαιρετική ανθεκτικότητα στο ταμπλό σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Μπήκαν θεμέλια για τη συνέχεια

Με εκθετική αύξηση συναλλακτικής δραστηριότητας, η ΕΤΕ απασχόλησε για άλλη μια συνεδρίαση ένα τεράστιο μέρος της συνολικής ημερήσιας.

Πανάξια λοιπόν, η πάλαι ποτέ κραταιά ΕΤΕ κατακτά τον τίτλο της πρωταγωνίστριας, και μάλιστα σε ένα ταμπλό που είναι καλό στο σύνολό του.

Έτσι, το επενδυτικό κλίμα παραμένει πολύ θετικό, και με δεδομένη την τοπική άμβλυνση της ανασφάλειας στις διεθνείς αγορές (λ.χ. ο S&P500 επέστρεψε δριμύτερος με λιγότερο από 2% απόσταση από τα ιστορικά του υψηλά και παρατηρείται αγοραστικό κρεσέντο στα κρατικά ομόλογα), το ανοδικό σενάριο απέκτησε μεγαλύτερες πιθανότητες.

Με απλά λόγια, σκεφτείτε την ψυχολογία στην ανάγνωση της μαρκίζας: «σε νέα ιστορικά υψηλά τα Χρηματιστήρια στις ΗΠΑ». Οι οποίες, παρεμπιπτόντvς, θα γιορτάσουν την Thanksgiving Day την Πέμπτη, αφήνοντας κλειστά τα desk.

Ο Γενικός Δείκτης έχει μπροστά του ένα επίμονο επίπεδο, αυτό των 1260, όπου βγήκαν δις μεγάλοι όγκοι πωλητών. Προς το παρόν, ο βαθμός με τον οποίο απορροφούνται οι πωλήσεις είναι αξιόλογος και η κατοχύρωση αυτού μπορεί να δώσει σε πρώτη φάση το 1330, χωρίς να αποκλείουμαι την ευκταία προσέγγιση των 1450 ως μεγάλο στόχο.

Οι κλάδοι που συνεχίζουν να προτιμώνται εν πρώτοις είναι των τραπεζών, των κατασκευών/υποδομών, της ενέργειας/ΑΠΕ και της πληροφορικής. Τα σχήματα ΜΕΖΖ (πλην ΚΑΙΡΟ) έχουν εντυπωσιάσει, εν αναμονή των χρηματικών διανομών.

Τα αποτελέσματα των εισηγμένων χθες και σήμερα επίσης ήταν ισχυρά, μαγνητίζοντας τα επενδυτικά βλέμματα, με έμφαση σε εκείνα του μερισματοφόρου ΟΠΑΠ, ο οποίος έχει τον τρόπο του να προσελκύει χαρτοφυλάκια.

Τέλος, το spread μας παραμένει πτωτικο, κάτι που δίνει πόντους στη γενικότερα θετική εικόνα.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο