Μήπως ο Fitch ήθελε να αγοράσει χαμηλότερα;

Τί να πει κανείς για τη συμπεριφορά του ελληνικού Χρηματιστηρίου όλο αυτό το διάστημα.

Μετά από τόσους μήνες ανεπανάληπτης ανοδικής κίνησης, έρχεται η υποβάθμιση του αξιόχρεου των ΗΠΑ να ταράξει τις αγορές σε παγκόσμια κλίμακα.

Και ο Γενικός Δείκτης, την ημέρα της είδησης μαζεύτηκε από το -3,20% στο -1,3%˙ ενώ και την επομένη, συνεχίστηκαν με μανία οι αγορές.

Και μάλιστα, με τις ευρωαγορές να μην μπορούν να βρουν πατήματα, και τους βασικούς δείκτες από -0,80% (Eurostoxx50, Eurostoxx600, CAC40) μέχρι και -1% (DAX40).

Ενώ και τα ΣΜΕ στο Σικάγο με κλειστή τη Wall Street έβλεπαν απώλειες καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης από -0.2% (Dow30) έως και -0,6% (Nasdaq100).

Εμείς, από την άλλη, έχουμε αφήσει άφωνους τους πάντες. Ενδεικτικά, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΧΑ, ΙΝΤΕΚ και ΑΡΑΙΓ έχουν αντιδράσει πάνω από 8% από τα χαμηλά της Τετάρτης˙ ΕΠΣΙΛ, ΙΝΚΑΤ 6,6%, CENER 6,2%, ΚΟΥΕΣ 5%˙ κ.ο.κ.

Και ..ως εκ θαύματος (;), οι μετοχές που όχι μόνο άντεξαν το βάρος αλλά και ανάρρωσαν τάχιστα είναι εκείνες που υπεραποδίδουν όλο αυτό το διάστημα.

Προφανώς, θα χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να απορροφηθεί η πληροφορία αυτή, που ακόμα δεν φαίνεται να έχει τιμολογηθεί από τις αγορές.

Πάντως, το σημαντικό στοιχείο που μας έδωσε είναι τα σχέδια των επενδυτών: αφενός είδαμε ένα χαμηλό σημείο από όπου ξεκίνησε η αγοραστική επίθεση, το οποίο θα χρειαστούμε ως στοπ για τη συνέχεια, αφετέρου είδαμε ποιοι είναι οι τίτλοι που μαγνητίζουν περισσότερο τα επενδυτικά πορτοφόλια.

Η ζώνη των 1275-1280 μονάδων έγινε η νέα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα στήριξη για τον Γενικό Δείκτη (3095-3105 του 25άρη)

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο