Οι δεικτοβαρείς τραπεζικές μετοχές συνεχίζουν να δίνουν τον ρυθμό στο ταμπλό

Mε φόντο αφενός τα (αναμενόμενα ισχυρά) αποτελέσματα τριμήνου των ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ, αφετέρου την πιθανή διανομή (γενναίου, όπως όλα δείχνουν) μερίσματος.

[..] Η πλέον πιεσμένη ΑΛΦΑ χρειάζεται κατοχύρωση του 1,66 για να συνεχίσει προς τη ζώνη των 2-2,1 ευρώ˙ η ΠΕΙΡ δείχνει να απομακρύνεται από το επίπεδο 3,75-3,77 όπου έδωσε αγοραστικό σήμα πάνω στην ανοδική της τάση, ενώ μια προσπέλαση της αντίστασης των 4 ευρώ θα ανοίξει τον δρόμο για ένα επιπλέον +10%.

ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ μοιάζουν ασταμάτητες σε νέα πολυετή υψηλά και ουσιαστικά «αδιόρθωτες», επιβεβαιώνοντας την ισχυρή επενδυτική προτίμηση.

Εντύπωση προκαλούν οι δύο εναπομείνασες «μεγάλες» του κλάδου πληροφορικής ΠΕΡΦ και ΠΡΟΦ, αμφότερες σε ιστορικά υψηλά και με θετικές προσδοκίες για τη συνέχεια. Ενδιαφέρον για REALCONS και τις μικρότερες ΙΛΥΔΑ και ΚΟΥΑΛ, η δεύτερη εν όψει ΑΜΚ που θα της δώσει μεγάλο ταμείο.

Προσοχή χρειάζονται ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΑΡΑΙΓ. Ο πρώτος, έχοντας απελπίσει 2 χρόνια με -έως και- αρνητικές αποδόσεις, ειδικά συγκριτικά με τις λοιπές του 25άρη (πλην ΕΥΔΑΠ), δείχνει να συντηρείται πάνω από τα 14 με βλέψεις για 15,50.

Ο δεύτερος έχει αυξημένες πιθανότητες να επανέλθει μετά τη βύθιση της τιμής (λόγω αποκοπής μερίσματος), καθώς όσοι πούλησαν και τον πίεσαν -11% από τις κορυφές του είχαν ξεκάθαρες βλέψεις για τη χρηματική αυτή διανομή.

Η τρίτη είναι έτοιμη για νεότερα ιστορικά υψηλά..

Τέλος, ο μερισματοφόρος ΔΑΑ αποκτά ενδιαφέρον πάνω από 8,40, καθώς θα ξεφύγει -επιτέλους- από το πλαγιοκόπημα που τον έχει φέρει μακριά από την τιμή εισαγωγής του. [..]

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο