Οι Οίκοι αξιολόγησης λένε πάνω, οι επενδυτές λένε κάτω

Ενοχλητικοί πωλητές έβαψαν και πάλι  κόκκινο το ταμπλό του χρηματιστηρίου Αθηνών. Και δημιουργούν νευρικότητα.

Απογοήτευσης συνέχεια και για τη δεύτερη συνεδρίαση της χρηματιστηριακή εβδομάδας.

Το ταμπλό δεν μοιάζει σε καμία περίπτωση ένα ταμπλό χρηματιστηρίου που αναβαθμίστηκε με τέτοια διθυραμβικά σχόλια.

Ένα μέρος της αντίθεσης αυτής θέλει να αποδοθεί στη βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία, που ίσως επιδράσει πολλαπλασιαστικά αρνητικά στο εγγύς οικονομικό μέλλον.

Ένα μέρος, θέλει να αποδοθεί στην προεξόφληση για τις αναβαθμίσεις, όλο αυτό το διάστημα, υπό τη ρήση «αγόρασε στη φήμη, πούλα στο νέο».

Ένα μέρος, πάλι, αφορά στη γενικότερη νευρικότητα που έχουν αποκτήσει οι αγορες ανα τον κόσμο, ελέω νέων αποφάσεων της Fed.

Σε κάθε περίπτωση, για έναν μέσο-μακροπρόθεσμο επενδυτή, τα παραπάνω φαντάζουν ψίθυροι εναντίον μιας μεγάλης κραυγής ότι η Ελλάς έχει μπει σε άλλη κατηγορία.

Κι ούτε είναι δυνατόν μια τόσο ριζική αλλαγή στο επενδυτικό καθεστώς να τερματίσει με ένα απλό δρομολόγιο 800-1350 μονάδων σε επίπεδο Γενικού Δείκτη.

Και προφανώς, εφόσον μιλάμε για παρατεταμένες περιόδους ανόδου, δικαιολογούνται έως και επιβάλλονται πτωτικά σκέλη, σαν το τρέχον, ειδικά εφόσον οι παράγοντες που οδηγούν σε αυτά είναι ελάσσονος σημασίας για το διηνεκές.

Η ζώνη 1220-1230 μονάδων του ΓΔ θα δοκιμαστεί και πάλι. Κρίνεται σώφρον να γίνει διαχείριση θέσεων κάτω από εκεί, εφόσον χαθεί η ζώνη, διότι οφείλουμε να σεβαστούμε τα επενδεδυμενα κεφάλαια μειώνοντας ει δυνατόν τον κίνδυνο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο