ΟΠΑΠ: Η πολιορκία των 17 ευρώ. Σε επίπεδα 2009 η μετοχή

Αδιαμφισβήτητα, μια από τις επιλογές που δεν μπορεί κανείς να αγνοήσει.

Διότι -πλην άλλων- πρόκειται για τη μηχανή παραγωγής χρήματος του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Και η κίνησή του δείχνει ότι ακόμα προτιμάται από τους θεσμικούς.

Και πώς να μην προτιμάται με τέτοια μερισματική απόδοση, εν αναμονεί των ισχυρών αποτελεσμάτων χρήσης 2023 που θα εξασφαλίσουν επιπλέον κέρδη.

Εξάλλου, το ειδικό λειτουργικό αντικείμενο και η μεστή μετοχική βάση εγγυώνται για την κερδοφορία εις το διηνεκές, ενώ η πολιτική της εταιρείας είναι ξεκάθαρα φιλομετοχική.

Εκμεταλλευόμενη το παρατεταμένο ανοδικό ράλι της αγοράς, η μετοχή βρέθηκε σε υπερπολυετή υψηλά επίπεδα , όμως η κεφαλαιακή απόδοση είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος, καθώς οι μέτοχοι έχουν απολαύσει γενναία μερίσματα.

Δεν πρέπει να αμελείται εξάλλου το γεγονός ότι η επικείμενη είσοδος νέων επενδυτικών κεφαλαίων μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας θα ενισχύσει κι άλλο τη μετοχή, καθώς πρόκειται για αγαπημένη επενδυτική επιλογή των ξένων θεσμικών.

Η μετοχή στο ταμπλό κινείται προς τα 18,60 ευρώ. Τα 17,40 είναι μια κοντινή στάση, με καθαρό στοπ κάτω από τα 16 σε εβδομαδιαίο κλείσιμο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο