Παραμένει σε αρνητικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης. Απαιτείται υπομονή

Για άλλη μια συνεδρίαση, οι αισιόδοξοι αγοραστές αναχαιτίστηκαν παραδειγματικά.

Η βαριά συμπεριφορά επαναλαμβάνεται στο ταμπλό, με το χλιαρό θετικό άνοιγμα να δίνει φρούδες ελπίδες, οι οποίες καίγονται σε αρνητικό πρόσημο.

Το μόνο που μας ..σώζει, προς το παρόν, είναι οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών, που μπορεί μεν να εμποδίζουν μια σοβαρή ανοδική αντίδραση, όμως εμποδίζουν και την κατακόρυφη πτώση.

Οι βασικοί δείκτες κοντεύουν τα όριά τους, με τον Γενικό να μην πρέπει να χάσει τη ζώνη 1180-85 μονάδων, καθώς κάτω από εκεί επίκειται πτωτική τάση, σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο, ανάλογα και την ένταση των ρευστοποιήσεων. Ο οποίος βρίσκεται ήδη σε αρνητική περιοχή, με μεγάλη ευαισθησία στο πτωτικό σενάριο, όσο κάτω από τις 1240.

Ο τραπεζικός δείχνει πιο ανθεκτικός σε αυτήν τη φάση, παρά τις μεγαλύτερες απώλειες, με τη ζώνη των 870 να στέκει η τελευταία στήριξη.Από την άλλη, η άνοδος συνεχίζεται μόνο πάνω από το «μακρινό» 960, υπενθυμίζοντας ότι είναι και ο κλάδος που θα μας απασχολήσει το μέγιστο στους επόμενους μήνες, λόγω των αποεπενδύσεων του ΤΧΣ, της εισαγωγής της Optima και της συγχώνευσης (;) Αttica-Παγκρήτιας.

ε κάθε περίπτωση, απαιτείται υπομονή. Αν κάποιος θέλει να βιαστεί να (επανα)τοποθετηθεί, καλό θα ήταν να το κάνει σταδιακά, όπως σταδιακά θα έπρεπε τόσες συνεδριάσεις να απεμπλέκεται όποιος θέλει να «ξεφορτώσει» αγοραστικές θέσεις.

Επίσης, θα πρέπει να ακολουθήσει (αυστηρότερα, αυτήν την περίοδο) ικανοποιητική διασπορά σε τίτλους, κλάδους, κεφαλαιοποίηση. Με άλλα λόγια, μην αγοράσει μόνο έναν τίτλο, και φυσικά δεν υφίσταται διασπορά αν αγοράσει και τις τέσσερις τραπεζικές μετοχές. Αλλά και να μπει αργότερα, έστω και πιο ψηλά, με την αγορά να έχει βελτιωθεί, δεν βλάπτει.

Τέλος, επαναλαμβάνουμε ότι η επιλογή τίτλων συνήθως γίνεται βάσει χρηματοοικονομικής θέσης της εταιρείας, ανάλογα τον επενδυτικό ορίζοντα, βάσει πρότερης συμπεριφοράς της μετοχής, κ.α. Προτιμώνται μετοχές που ήδη έτρεξαν στα ανοδικά σκέλη ή/και ανθίστανται στα πτωτικά, και η ιστορική-τεκμαρτή μεταβλητότητά τους προσιδιάζει εκείνη που ανέχεται ο επενδυτής. Βεβαίως, πρώτα και πάντα σε σχέση με τις επενδυτικές ανάγκες του καθενός.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο