ΠΕΙΡ: Την έχουν βάλει στο μάτι και αγοράζουν μανιωδώς. Τί περιμένουμε από ‘δω και πέρα;

Έκλεψε την παράσταση, με εξαιρετική συμπεριφορά, για άλλη μια φορά. Είναι προφανές ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη η είσοδός της στον MSCI.

H μετοχή είναι από τις πιο προσεγμένες εδώ και χρόνια.

Μαζεύεται σε κάθε ευκαιρία, βγάζει συχνά ακραία υψηλούς όγκους, ενώ η συμπεριφορά της στο ταμπλό είναι ομαλή, λαμβάνοντας υπόψη την πολύ μεγάλη μεταβλητότητά της.

Η πρόσφατη πτωτικότητα (ο ΓΔ έγραψε 4 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες) έφερε τη μετοχή αντιμέτωπη με στηρίξεις στη ζώνη του 3,20, έχοντας μάλιστα δώσει και πρώιμο αγοραστικό σήμα στα 3,25.

Και παρά την άμεση αντίδραση των αγοραστών από τα χαμηλά της Παρασκευής, θεωρούμε ότι το καλύτερο είναι ο εξαιρετικός λόγος απόδοσης-κινδύνου. Η μετοχή έχει καθαρό στοπ κάτω από 3,17 σε κλείσιμο συνεδρίασης, με τον βασικό στόχο στα 3,90.

Οπωσδήποτε όμως πρέπει να σεβαστούμε το στοπ, ακόμα κι αν μέλλει να λαθέψει, καθώς αφενός η μετοχή «δαγκώνει», αφετέρου το επόμενο μεγάλο επίπεδο φαίνεται αρκετά χαμηλότερα.

Συνυπολογίζουμε σε αυτό και την κρισιμότητα των 1260-65 μονάδων του ΓΔ, ώστε ενδεχόμενη κατάρρευση κάτω από εκεί (πιθανόν συγχρονισμένα) θα επιφέρει μεγαλύτερα προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε 3 πράγματα:

Πρώτον, οι εκθέσεις των αναλυτών συγκλίνουν σε τιμές-στόχους άνω των 4 ευρώ (μεταξύ 4-4,20), με τα χρηματοοικονομικά μεγέθη να εκπλήσσουν θετικά.

Δεύτερον, η μετοχή πρόσφατα εισήλθε στον MSCI, οπότε και περιμένουμε μεγάλες εισροές μέχρι και την 31η Αυγούστου (ισχύς αλλαγών από 1η Σεπτ.).

Τρίτον, η παρελθούσα συμπαγής συμπεριφορά στο ταμπλό δεν μπορεί να είναι τυχαία, τουλάχιστον στο μέτρο που και η υπόλοιπη αγορά δεν θα αντιμετωπίσει κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Εξάλλου, αναμένουμε την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας (8/9 DBRS, 15/9 Moody’s, 20/10 S&P).

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο