Πρώτη αξιόλογη προσπάθεια διόρθωσης. Πού σταματάμε;

Το εκνευριστικό σε τέτοιες ανοδικές κινήσεις είναι  ότι δεν δίνει εύκολα σημεία εισόδου.

Και αυτό διότι εφόσον οι πρώτοι, βραχυπρόθεσμοι εξέλθουν σε κάποιο ενδιάμεσο σημείο, εκλείπουν δυνάμεις περαιτέρω διορθωτικής κίνησης.

Και έτσι, το τρένο σιγά σιγά απομακρύνεται σε νέα υψηλά.

Η συμπεριφορά αυτή δεν είναι άγνωστη, και συμβαίνει σχεδόν σε κάθε τασικό σκέλος.

Ο Γενικός Δείκτης έχει γράψει μόλις 10 πτωτικές εβδομάδες στις τελευταίες 43.

Και μάλιστα, μόνο οι 2 είχαν κάποια αξία, δυστυχώς με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη τον Μάρτιο. Εκείνες οι δύο εβδομάδες είχαν αθροιστικά -8,65%.

Από την άλλη, οι άλλες 8 πτωτικές δεν ξεπέρασαν, όλες μαζί, το ..-6,54% (-0,88%, -1,49%, -0,45%, -2,36%, -0,25%, -0,69%, -0,02% και 0,40% η τελευταία).

Επομένως, διαφαίνεται ότι οποιοσδήποτε περιμένει από τις 800 μονάδες του ΓΔ να μπει σε μια «καλή διόρθωση», ακόμα περιμένει. Και ξεπεράσαμε αισίως τις 1300.

Οι συνεχείς αποκλείσεις των ταλαντωτών σε κάθε νέα κορυφή του Γενικού Δείκτη, φέρνει όλο και πιο κοντά μια μεγαλύτερη προσπάθεια ρευστοποιήσεων. Προς το παρόν, το επίπεδο των 1280 είναι μια πρώτη καλή στήριξη.

Αντιθέτως, εφόσον υπάρξει ανοδική συνέχιση πάνω από τις 1339, θα πρέπει και πάλι να ανασκουμπωθούμε και να περιμένουμε νέα υψηλά.

Για λήψη short θέσεων; ρωτήστε καλύτερα τον γιατρό σας. Κατά προτίμηση να είναι καρδιολόγος.

Τέλος, αφενός σε κλαδικό επίπεδο , περιμένουμε πολλά από τις μετοχές πληροφορικής (λ.χ. ΕΠΣΙΛ, ΕΝΤΕΡ, ΚΟΥΕΣ, ΠΡΟΦ, ΙΝΤΕΚ, κ.α), από τις τραπεζικές, τις κατασκευαστικές και τις αφορούσες σε ΑΠΕ.

Αφετέρου, σε μετοχικό επίπεδο, ο κανόνας είναι να προτιμούμε εκείνες που ήδη έτρεξαν, διότι θα έτρεξαν για κάποιον λόγο. Η επιλογή να γίνεται καλύτερα βάση ανοχής στον κίνδυνο, και όχι βάσει χαμηλής αποτίμησης ή μειωμένης συγκριτικά με άλλες απόδοσης.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο