Το Χρηματιστήριο Αθηνών είναι έτοιμο για νέα ανοδική κίνηση

Το ταμπλό έβγαλε υποστηρικτικές αγορές από κρίσιμα επίπεδα. Αναμένεται ισχυρή μεταβλητότητα.

Με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, η συνέχιση της ανόδου έχει καλύτερες πιθανότητες από μια σοβαρή αντιστροφή της ισχύουσας τάσης.

Κι αυτό εδράζεται σε δύο πυλώνες: το στόρυ της ελληνικής οικονομίας/χρηματαγοράς, και η συμπεριφορά των (περισσοτέρων) εισηγμένων στο ταμπλό.

Αφενός, παίξαμε, παίζουμε και θα παίζουμε για αρκετό καιρό ακόμα την ευκταία ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Είναι προφανές ότι το ράλι 800-1350 μονάδες, και μάλιστα σε 10 μήνες, ήρθε χάρη στην προσδοκία αυτή.

Και αν η προεξόφληση δικαιολογεί το ένα σκέλος που ήδη είδαμε, φανταζόμαστε τί θα γίνει εφόσον επισημοποιηθεί κάτι τέτοιο από τους επιλέξιμους Οίκους αξιολόγησης (8/9 DBRS, 15/9 Moody’s, 20/10 S&P).

Αφετέρου, η τεχνική-διαγραμματική εικόνα είναι συμπαγής. Ο Γενικός Δείκτης κατάφερε μετά από 4 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες να δεί απώλειες μόλις 6,7%, ενώ τα αντανακλαστικά στη ζώνη 1260-1265 ήταν δώρο Θεού, για να επιβεβαιωθεί η ισχύς στο ανοδικό momentum.

Συν αυτώ, ο ΓΔ καταφέρνει να κατοχυρώσει και να επιβεβαιώσει (με μειωμένους όγκους) τη συσσώρευση που πήγε να δημιουργηθεί (κίτρινη περιοχή), ώστε ο δρόμος για τις 1400 είναι ανοιχτός με πρώτη στάση τις 1345.

Σ εόλο αυτό το σενάριο, το καλύτερο είναι ότι υφίστανται δύο καθαρά σημεία εξόδου, το 1290 σε ωριαίο και το 1260 σε ημερήσιο κλείσιμο.

Ως προς το μετοχικό κομμάτι, οι μετοχές που συχνά παρατηρούμε συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά. Είδαμε μια ΑΡΑΙΓ να σημειώνει και νέα ιστορικά υψηλά παίρνοντας σε λίγες συνεδριάσεις τις «απώλειες» 4 εβδομάδων, άκοπα και με καλό τζίρο.

Βλέπουμε την ΕΠΣΙΛ να επιμένει στα δικά της νέα, την ΕΝΤΕΡ μιαν ανάσα από αυτά, την ΠΡΟΦ να θέλει να ..τις προφτάσει με μεγάλα βήματα.

Η ΜΠΕΛΑ επίσης έγραψε νέο ρεκόρ στην άνοδο, οι τράπεζες έχουν βγάλει σοβαρές άμυνες και ετοιμα΄ζονται για την τελική τους κίνηση με μεγάλη ορμή, ενώ και τα στασινόχαρτα παραμένουν κορυφαίες επιλογές.

Τέλος, απογοητεύουν ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΥΔΑΠ και λιγότερο ΜΟΗ και ΕΛΠΕ, έχοντας μείνει αισθητά πίσω χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο