Το κλίμα παραμένει θετικό τόσο στο ελληνικό όσο και στα διεθνή Χρηματιστήρια

Ο κλάδος πληροφορικής συνεχίζει να εντυπωσιάζει, όντας και ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς.

Η συνδυασμένη αφήγηση της ..ντρίμπλας του Powell με τη μείωση του ρυθμού ωρίμανσης ομολόγων και της διαφαινόμενης οριοθέτησης της γεωστρατηγικής κρίσης στη Μ. Ανατολή έχει αμβλύνει τους εξαρχής κινδύνους από την ξαφνική αδυναμία της Fed να μειώσει τα επιτόκιά της εν ευθέτω χρόνω. Η τιμή του αργού επιρρωνύει, παραμένοντας κάτω από τα 80 δολάρια και αρκετά μακριά από τα υψηλά που είδε ακαριαία στο πρώτο ξέσπασμα της κρίσης.

Στην Αθήνα, η κατοχύρωση των 1360 μονάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης (με ανοδικό χάσμα διαφυγής και ισχυρή συναλλακτική δραστηριότητα) έδωσε το έναυσμα για εκ νέου (επανα)τοποθετήσεις και νέο στόχο τη ζώνη 1395-1405.

Ο κλάδος πληροφορικής συνεχίζει να εντυπωσιάζει, όντας και ένας από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς. Μετά τα deal σε ΕΠΣΙΛ και ΕΝΤΕΡ (σε ιστορικά υψηλά και οι δύο), έρχονται ΠΡΟΦ και ΠΕΡΦ να καταγράφουν νέες ιστορικές κορυφές, ενώ οι ..γιαλαντζί ΙΝΤΕΚ και ΚΟΥΕΣ δεν απέχουν πολύ από τις δικές τους. Ακολουθούν οι μικρότερες ΙΛΥΔΑ και ΚΟΥΑΛ, ενώ και η REALCONS έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί στη φημολογία για το placement της ΕΤΕ (για το υπολειπόμενο ποσοστό του ΤΧΣ), καθώς είναι και εκείνο που δίνει ρυθμό στη μετοχή. Εντύπωση συνεχίζει να προκαλεί η σημαντική διαφορά απόδοσης των ΕΤΕ και ΕΥΡΩΒ σε σχέση με τις ΠΕΙΡ και ΑΛΦΑ, οι οποίες έχουν «μείνει πίσω», με την πρώτη να έχει κορυφώσει (4,20 ευρώ) αρκετά νωρίτερα από τις άλλες, συνεχίζοντας να πλαγιολισθαίνει.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο