Το κλίμα συντηρείται ιδανικό για μια ανοδική συνέχιση
- 1 Αυγούστου, 2024
- Posted by: Συμεών Μαυρουδής
- Category: Οικονομικός Τύπος
Το κλίμα συντηρείται ιδανικό για μια ανοδική συνέχιση
Αδιαμφισβήτητα, λείπει η βασική βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ελέω θερινής ραστώνης.
Ωστόσο, το κλίμα συντηρείται ιδανικό για μια ανοδική συνέχιση εν ευθέτω χρόνω, καθώς αφενός η συμπεριφορά των περισσοτέρων εισηγμένων (και δη δεικτοβαρών) είναι καλή, αφετέρου οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β’ τριμήνου παραπέμπουν σε διατήρηση της ήδη ισχυρής μετοχικής βάσης.
Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, η προσπέλαση των 1460 έχει ανοίξει τον δρόμο για τη ζώνη των 1600, με πρώτη στάση τις 1510. Κάποιες από τις μετοχές που «αξίζουν προσοχής» αυτό το διάστημα είναι οι ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΕΕΕ, CENER, ΚΡΙ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, TITC, ΙΝΤΕΚ.
Ειδική μνεία στην ΠΕΡΦ, που μετακόμισε στην κύρια αγορά, αναμένοντας περαιτέρω βελτίωση της εμπορευσιμότητάς της, δίνοντάς της ένα ακόμα πλεονέκτημα. Ο ΟΤΕ φαίνεται να ξύπνησε από τον λήθαργο, αφήνοντας (μετά τα 14 ευρώ) την διετή πλαγιοπτωτική του κίνηση, όπου είχε αφήσει αρκετά χαρτοφυλάκια παραπονεμένα, που «έχασαν» το μεγάλο πολύμηνο ανοδικό ράλι της λοιπής αγοράς. ΕΛΠΕ και ΜΠΕΛΑ σε τεχνικές στηρίξεις, μετά από εβδομάδες ρευστοποιήσεων, αμφότερες αξίζουν κάτι καλύτερο.
Ο κίνδυνος που προέκυψε αρχικά από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών σε συνακόλουθα από την πολιτική ασάφεια στη Γαλλία δεν έχει απομακρυνθεί. Όμως, τα ασφάλιστρα κινδύνου επανήλθαν στα προ ευρωεκλογών επίπεδα, κάτι που αποτυπώθηκε κυρίως στην αγορά κρατικών ομολόγων, η οποία εξάλλου ήταν και η πρώτη «ενδιαφερόμενη».
Κατά τα λοιπά, βρισκόμαστε σε περίοδο όπου θα δικαιολογείτο περαιτέρω μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ, παρά το ότι το σενάριο μηδενικών επιτοκίων είναι πολύ μακρινό, προσώρας.
Κι όμως, η αγορά ήδη προεξοφλεί τα βασικά επιτόκια της Τράπεζας 75-100 μ.β. χαμηλότερα σε βάθος λίγων μηνών, τουλάχιστον με τα υφιστάμενα δεδομένα, κάτι που διατηρεί ελκυστικά τα ομόλογα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!
Πατήστε ΕΔΩ
Άλλες δημοσιεύσεις:
- Mikrometoxos (Video)-Σ. Μαυρουδής & K. Γκουγκάκης-12 Ιουνίου 2026
MARKET UPDATE: TΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ AUTOHELLAS – ALLWYN – AΔΜΗΕ – WALL STREET - Εβδομαδιαίο Σχόλιο 15 Ιουνίου 2026
Υψηλά 16,5 ετών. - Σχόλιο στη Ναυτεμπορική TV (Σ. Μαυρουδής-M. Σμιλίδου)-10 Ιουνίου 2026
Χρηματιστήριο Αθηνών: Απώλειες με επιλεκτική στάση. - Η τεχνητή νοημοσύνη παραμένει ο βασικός μοχλός των αποτιμήσεων στις παγκόσμιες αγορές
Οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες συνεχίζουν να καταγράφουν νέα ιστορικά υψηλά, παρά τα υψηλά επιτόκια, τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τις ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. - Εβδομαδιαίο Σχόλιο 08 Ιουνίου 2026
Εβδομάδα ΙΡΟ στις ΗΠΑ.

