Το ταμπλώ έχει αποκτήσει μια θετική ευαισθησία στην ειδησεογραφία

Η καθημερινή συμπεριφορά αποτυπώνει την ισχυροποίηση της μετοχικής βάσης στους περισσότερους τίτλους.

Εξαιρετική ανθεκτικότητα επέδειξε το ταμπλώ, ένα ποιοτικό χαρακτηριστικό που θα χρειαστούμε για τη συνέχεια.

Μια συνέχεια που μοιάζει ανοδική, τουλάχιστον στη γενικότερη εικόνα, καθώς η συγκυρία είναι θετική για το Χρηματιστήριο.

Οι λόγοι που οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα είναι πολλοί, με κυριότερους την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της Χώρας και την άμβλυνση των επενδυτικών κινδύνων στο διεθνές περιβάλλον.

Συν αυτώ, η καθημερινή συμπεριφορά αποτυπώνει την ισχυροποίηση της μετοχικής βάσης στους περισσότερους τίτλους, τουλάχιστον σε όσους “αξίζει τον κόπο” να δώσει κανείς προσοχή.

Η πρόσφατη διαδικασία του placement στην ΕΤΕ, σε συνδυασμό με το αφήγημα της εξαιρετικά υψηλής ζήτησης για τη μετοχή συνεπικουρεί, αποτελώντας άλλη μια απόδειξη για τα παραπάνω, από τις πολλές που έχουμε δει τόσον καιρό.

Προσέτι, το ταμπλώ έχει αποκτήσει μια θετική ευαισθησία στην ειδησεογραφία, υπό την έννοια ότι ενεργεί άμεσα στα θετικά νέα και “αδιαφορεί” για τα όποια αρνητικά, που στη συγκεκριμένη φάση είναι και πολύ λίγα.

Επομένως, το τρίμηνο πλαγιολίσθησης Αυγούστου – Οκτωβρίου λαμβάνεται, προς το παρόν, μια μακροπρόθεσμου χαρακτήρα “ανάγκη για εξαέρωση”, δίνοντας ευκαιρία να ανανεωθεί το Επενδυτικό Κοινό και να (επανα)τοποθετηθούν οι ενδιαφερόμενοι, με προσδοκίες για νεότερα υψηλά επίπεδα.

Όπως σχολίασε και ο Ηλίας Ζαχαράκης:

Επόμενη στάση στην άνοδο του ΓΔ οι 1330, με στήριξη τη ζώνη των 1210.

Στην ΕΤΕ, μετά από ερώτηση στην ίδια την ΕΚ, δόθηκε η απάντηση ότι χτες οι πωλήσεις ήταν νόμιμες, μιας και ο Νόμος λέει ξεκάθαρα πως αν έχεις ‘χαρτιά’ να παραδώσεις ‘τ+2’ είσαι ‘οκ’.

Τα 5,90 ευρώ αποτελούν ενδιαφέρουσα στήριξη για τον τίτλο, στην περίπτωση που οι πιέσεις συνεχιστούν από τους βραχυπρόθεσμους, με στόχο τα 6,90 – 7,00 ευρώ.

Οι αναλυτές παγκοσμίως αρχίζουν και (ξανα)αναθεωρούν προς τα πάνω την τιμή – στόχο, βοηθώντας στη συντήρηση καλού κλίματος.

Η ΜΙΓ είναι η έκπληξη των τελευταίων ημερών σε απόδοση, μιας και όλα δείχνουν ότι η Πειραιώς δεν θα θελήσει να καταγράψει σημαντικές λογιστικές ζημιές από την δημόσια πρόταση. Θυμίζουμε ότι αυτή έγινε στα 6,51 ευρώ, ή 0,22 λεπτά προ reverse split.

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Μην ξεχάσετε να μπείτε στην κοινότητά μας!

Πατήστε ΕΔΩ


Άλλες δημοσιεύσεις:

Επιστροφή στον Οικονομικό Τύπο